Kaikki ryhmäkodin hoitajamme ovat hoitoalan koulutettuja ammattilaisia. Useilla hoitajistamme on ammatillisen peruskoulutuksen lisäksi terapeutin koulutus. Joukostamme löytyvät muun muassa kuvataideterapeutti ja kylpyterapeutti.

Vaikka pyrimme ryhmäkodissa mielialalääkkeiden mahdollisimman vähäiseen käyttöön, on iäkkäillä asukkaillamme muistisairauden lisäksi myös muita sairauksia, joita hoidamme koululääketieteen edellyttämällä tavalla.

Hoitava lääkäri käy ryhmäkodissa säännöllisesti. Asukkaiden lääkitys tarkistetaan vähintään puolen vuoden välein, vuosikontrollit tehdään säännöllisesti ja ryhmäkohdissa tehdään myös tarvittavia tutkimuksia asukkaan terveydentilan niin vaatiessa.

Käytämme päivittäisessä vanhusten hoidossa kasvipohjaisia hoitoöljyjä ja -voiteita. Näiden lisäksi hyödynnämme antroposofisen lääketieteen mukaisia hoitoja kuten sivelyjä, kääreitä ja hauteita. Nämä hoidot kuuluvat ryhmäkodin asukkaiden perushoitoon.

Ryhmäkodissa on asukkaan ja hänen omaistensa toiveiden mukaan mahdollisuus saada antroposofisen lääkärin palveluita ja laajennettuun lääketieteeseen pohjautuvia hoitoja, kuten esimerkiksi musiikkiterapiaa ja hoitoeurytmiaa.

Ryhmäkodissa asukkaat voivat elää kuolemaansa saakka, mikäli terveydentilan puolesta ei ilmene tarvetta sairaalahoidolle. Ryhmäkodissa on valmiudet saattohoitoon. Kuolema kohdataan kunnioituksella, ja kuolevan vanhuksen saattaminen on ryhmäkodin hoitajille erityisen arvokas tehtävä. Käytössämme on Helsingin kaupungin kotisairaalan palvelut silloin kun asukkaan hoito sitä vaatii.